Hermes Oostende trekt naar de Azoren in de Challenge Cup

14/06/17 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

Woensdagnamiddag vond in Luxemburg de loting voor de Challenge Cup plaats. Hermes Oostende neemt het in december op tegen het Portugese CK Ponta Delgada.

Hermes Oostende trekt naar de Azoren in de Challenge Cup

Onderschrift foto: Nina Coolman en co mogen zich opmaken voor een trip naar Ponta Delgada, waar het in december nog steeds gemiddeld 17 graden is. © (Foto Bart)

De Oostendse club werd afgelopen seizoen derde in de Belgische competitie en was op die manier vrijgesteld voor de eerste ronde van de Challenge Cup. Halfweg december (heenmatch in Portugal) en begin januari (terugmatch in Oostende) zal Hermes het in de tweede ronde opnemen tegen het Portugese Clube Kairos Ponta Delgada.

De Oostendse delegatie wou vooral een verre en dure expeditie vermijden, maar kent op dat vlak een beetje pech. Ponta Delgada is namelijk een stad op de Azoren, de eilandengroep die een heel eind van het Portugese vasteland verwijderd is. Als de club in zijn thuishaven de Europese matchen mag afwerken, betekent dat toch een stevige trip voor Hermes. Het zachte klimaat in Ponta Delgada is dan weer een opsteker voor de speelsters, die deze toeristische bestemming wellicht verkiezen boven het koude Rusland. CK Ponta Delgada werd bovendien vierde in de reguliere competitie in Portugal en is op papier dus een haalbare kaart. Indien Oostende doorstoot, speelt het in de achtste finales tegen de winnaar van de Balkan Cup of Obrenovac uit Servië.


Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!