Hermes Oostende stunt tegen leider Charleroi

De dames van Hermes Oostende hebben de play-offs geopend met een stuntzege tegen Charleroi. Negatief is dat Anja Van Damme geblesseerd uitviel.

Na een 2-1 voorsprong verloren ze de vierde set met 26-28. In de tiebreak zette ze orde op zaken.

De ploeg van Coach Johan Lozie begon moeilijk aan de partij . Het verloor de eerste set met zware 16-25 cijfers. Leider Charleroi kon het niveau in set twee niet aanhouden terwijl Hermes via Van Damme wel scoorde (25-22). In de derde set gingen de groen-gelen op hun elan door en met champagnevolley pakte het een 2-1 voorsprong. In een spannende vierde set trok de thuisploeg het laken naar zich toe. Enkele scheidsrechterlijke beslissingen lieten de Carolo’s toe de set met het kleinste verschil te pakken (26-28). Oostende was duidelijk gepikeerd en begon het sterkst aan de tiebreak. Het won deze verdiend met 15-11 en pakte onverhoopt twee punten.