Hermes Oostende strandt op drie puntjes van de bekerfinale

Jolien Wittock © VDB
Redactie KW

De Hermes dames hebben de bekerfinale op een haar gemist. Na een minder heenwedstrijd waarin het 1-3 verloor, herpakte het zich bij VDK Gent. Het kwam 1-2 maar strandde in de beslissende set op 22 punten.

De goldenset en kwalificatie waren meteen buiten bereik. In de tie break ging het eervol 18-16 ten onder.

De thuisploeg startte met een 4-0, maar liet de bezoekers via 16-14 naar 18-20 uitlopen. Coolman en co duwden door tot 20-25. In de tweede set kon de thuisploeg wel doorduwen tot 16-11. Vijf bezoekende opslagmissers zetten hen op rozen. Hermes vocht terug tot 23-20 maar moest finaal de set aan Gent laten.

In de derde set waren de rollen terug omgekeerd en speelde Oostende zowat de perfecte set. Via 6-7 loopt het naar 13-18 uit. Jolien Wittock toonde haar kunnen en liet Oostende scoren. Onder leiding van Lara Flament en Lise De Valkeneer ging Hermes terug vechten en leidde het tot 22-21. Een toetsfout, opslagmissers en een bal via de netrand gaven de beslissing over de finale plaats. VDK gent had zijn twee sets te pakken en ging nog in de tiebreak door. Die won het met 18-16.

Jammer voor een moedig Oostende dat het onderste uit de kan gehaald heeft. Hopelijk blijven ze dit niveau verder aanhouden in de competitie.

(JLO).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier