Hermes Oostende speelt zwak Lendelede overtuigend naar huis

Redactie KW

In de play-offs van het damesvolleybal stuurde pouleleider Hermes Oostende rode lantaarn Lendelede puntenloos huiswaarts: 3-0. Door de winst van eerste achtervolger Antwerp op Charleroi (1-3) blijft het verschil tussen beide favorieten één schamel puntje.

De groen-gele dames hadden niet eens hun beste volleybal nodig om van een matig Lendelede afstand te nemen. In de openingsset opende de basis de debatten met een 25-18 score. Coach Deveylder roteerde stevig zodat iedere speelster in het juiste wedstrijdritme kon blijven vertoeven.

Ook in de tweede set was de kloof dan ook vlug gemaakt (16-7). Sophie Van Acker liet zich met een paar stevige opslagreeksen opmerken. Ook de afscheidnemende Bente Daniels maakte op de middenpositie een goede indruk. De set werd met 25-18 binnengehaald.

Met een halve reserveploeg werd het in set drie ook een overrompeling. Lendelede probeerde wel maar kwam echt niet in de buurt van een collectief secuur Oostende. Met 25-14 werden de puntjes nog maar eens op de i gezet. Woensdag volgt de belangrijke en beslissende wedstrijd in Antwerp. Zaterdag krijgt Hermes als slotwedstrijd van deze poule de komst van Charleroi.

(JLO – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier