Hermes Oostende redt het niet tegen Bidavo Bissegem

Redactie KW

De West-Vlaamse beker Nationaal-Divisie dames ging tussen Bidavo Bissegem uit de Liga B waar ze tiende staan en Hermes Oostende uit de 1ste divisie waar ze derde staan. Door het klassenverschil krijgt Hermes iedere set een punt voorsprong. Enkel bij een belle gaat deze voorsprong niet door.

Favoriet Bissegem greep Oostende meteen bij de keel en maakte een kloof via aanvallen van Yenti Ver Eecke en Lise Van Wyngene. In een mum van tijd stond het 8-3 voor Bidavo. Vooral de opslagdruk zorgde voor de nodige moeilijkheden bij de groen-zwart formatie. Oostende was danig onder de indruk van de omstandigheden. Volle tribunes zorgden voor nogal wat animo. In minder dan een kwartier stond het 20-9. Bij 24-12 serveerde Van Wyngene de eerste setbal en Oostende klopte die tegen het plafond.

In de tweede set toonde Oostende zich meer gedreven in het begin. Tot 4-4 ging het gelijk op maar dan stak Bidavo een tandje bij en de opslag van Jessica Lambrecht was vernietigend. Het ging recht naar 8-4. Toch bleef Oostende tegenspartelen en gaf zich niet gewonnen. Een Oostends blok van Astrid Tommelein en Marie Meeuwissen bracht ze zelfs terug tot 13-12. Maar opnieuw opslagdruk zorgde voor een 20-14. Na minder dan een uur stond het 25-16 en 2-0.

Hermes nam zowaar de beste start in derde set en zette Bissegem even op achterstand met 6-8 en trokken door naar 6-11. Maar dan kwam Bissegem terug onder stoom naar 13-13. Maar net zoals in set twee liet Oostende zich niet pramen en ging vlot mee tot 16-17. Het werd zelfs 16-20 voor de kustmeisjes. Met 19-24 kregen ze zelfs hun eerste setbal van de match maar Tommelein smashte buiten. Ook de tweede ging mis. De derde was wel prijs. Een mooie smash van opnieuw Tommelein die het Bissegemse blok omzeilde viel net naast de lijn binnen. Een stuntje is gebeurd.

Oostende ging verder op zijn elan met twee succesvolle aanvallen van Stefanie Lauwaerts en twee aces van Astrid Tommelein. Het stond zowaar 0-5. Plots loopt het niet meer lekker bij de Zuid-Westvlamingen. Annelies Baston, goed voor een reeks punten in de eerste set, staat al een tijdje droog. De opslagdruk van Oostende begint ook te renderen. Magaly Vandewalle brengt de stand op 8-13. Bissegem dichte toch langzamerhand de kloof en kwam pas op 19-19 gelijk. Een ongelukkige bal op het hoofd van libero Charlotte Demarée zorgde voor 23-20 in het voordeel van Bissegem. De eerste setbal voor Bissegem ging verloren. 24-22. Maar met de volgende knalde Yentle Ver Eecke Bissegem naar de hemel.

Finale Beker West-Vlaanderen Nationaal Dames

Bidavo Bissegem – Hermes Oostende B setstanden (25-12/25-16/21-25/25-23)

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier