Hermes Oostende probleemloos voorbij rode lantaarn Yvoir (3-0)

De dames van Hermes Oostende hebben zich door het zegeloze Yvoir niet laten verrassen. Het pakte vlot de drie punten en lijkt klaar voor de topper bij VC Oudegem. In de klassering wipt het over VDK Gent naar de derde stek. Zij spelen pas morgen bij Richa Michelbeke.

Hermes had iets minder dan anderhalf uur nodig om rode lantaarn Yvoir puntenloos huiswaarts te sturen. Het begon dan ook gefocust aan de wedstrijd en zette de bezoekers halfweg de eerste set op een 13-7 achterstand. Het eindigde de set met 25/19. Ook in set twee was de kloof al vlug gemaakt. Enkele mooie aanvallen zorgden voor de duidelijke 25/18 cijfers. De laatste set was duidelijk de spannendste.

Yvoir vocht nu wel terug. Het kwam zelf even voor 5/7. Hermes bleef alert en gelijkopgaand ging het naar 18/18. Het slotwoord was voor de thuisploeg want met een 25/22 was de set en meteen wedstrijd beslist.