Hermes Oostende pakt volle buit tegen Michelbeke

Julie De Beule. (Foto KVDP)
Redactie KW

Ondanks de zware trip naar het Russische Krasnodar won Hermes overtuigend van Michelbeke met 3-0. Setstanden waren: 25-17, 25-20 en 25-20.

Birthe Wittock viel in de opwarming uit met een rugblessure. Michelbeke wordt dan weer gecoacht door Birger Despodt, de man die jarenlang de Hermes jeugd op de kaart zette. Ook Sophie Huyghelier en Elien Ruysschaert verdedigden voordien nog de kleuren van Hermes.

Goede receptie

Oostende trainde pas enkele uren voor de wedstrijd voor het eerst. De verplichtte rust had duidelijk zijn werk gedaan. Met een stevige opslagdruk pakten de groen-gelen een eerste kloofje (8-5). Middens Schatow en De Beule zorgden voor heel wat punten. Via 16-13 en 21-16 werd de openingsset met 25-17 binnengetrokken. Ook in de volgende sets kreeg men zelfde scenario. Oostende had een goede receptie (71 %) en was stevig in opbouw. Het kon telkens midden de set een kloofje bouwen. Zowel set twee als drie eindigden op 25-20. Door deze zege komt Oostende met zes punten op de vijfde plaats te staan.

(JLO – foto KVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier