Hermes Oostende pakt in Michelbeke eerste uitzege van het seizoen

Birthe Wittock (foto) en een met stevige opslagen uitpakkende Lien Moijson waren dit maal de uitblinkers. © VDB
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende deden in Michelbeke een goede zaak. Ze wonnen met 0-3 en blijven zo steviger in het zadel voor de achtste plaats.

De eerste twee sets ging het er razend spannend aan toe. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Coach Lozie koos voor Elise Van Sas op de spelverdeling. Zij had als één van de enige tegen Barbar een goede indruk gemaakt. Ook Tania Schatow deed haar duit in het zakje.

“Uitblinkster was Birthe Wittock. Ze scoorde samen met de ingevallen Moijson heel wat punten”, zegt voorzitter Develter. Het scoreverloop bleef spannende tot de slotpunten. Dan toonde Hermes meer hart. Het pakte de sets met respectievelijk 23-25 en 22-25. In de derde set was de beslissende kloof al bij 4-8 gemaakt. Oostende liet niet meer begaan en bij 17 -21 gaf de thuisploeg er de brui aan. “Dit is een heel belangrijke uitzege waar we lang op moeten wachten hebben. Nu kan de achtste plaats ons bijna niet meer ontnomen worden. De komende wedstrijden recupereren we onze sterspeelster Esther Hullegie. Ik begin terug sterk te geloven dat het laatste Europees ticket haalbaar is. Ik voel me nu vooral opgelucht”, aldus voorzitter Develter.

(JLO – Foto a-BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier