Hermes Oostende pakt eerste ‘echte’ zege na thriller tegen Charleroi (3-2)

Nina Coolman nam Hermes op sleeptouw. © Foto JLO
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende hebben zaterdagavond tegen Charleroi het onderste uit de kan moeten halen om de twee punten thuis te houden. Na de forfaitoverwinning van vorige week is de kop voor Oostende er nu echt af en de eerste zege een feit.

In een gelijk opgaande openingsset redde Hermes drie setballen vooraleer het met 27-25 aan het langste eind trok. Ook in de tweede set lieten beide ploegen elkaar aanvankelijk niet los (10-10). Charleroi bleef druk op de thuisreceptie zetten. Die wankelde even, wat meteen voor een vijfpuntenkloof zorgde (14-19). Die bleef tot 18-23 intact. Nina Coolman en Lise De Valkeneer lieten echter niet begaan en zorgden voor een 23-24-stand. De laatste setbal werd echter met een foutief geslagen opslag cadeau gegeven (23-25).

De kleine kloof die de alert startende bezoekers in set drie verwezenlijkten (4-8), werd collectief geneutraliseerd (13-11). Coolman nam Hermes nu op sleeptouw en met onder andere 2 aces leek de beslissende kloof geslagen (19-13). Het thuisblok draaide eindelijk terug op volle toeren zodat de set met overtuigende 25-18-cijfers gewonnen werd (2-1). De 3-1-voorsprong in set vier deed het beste vermoeden, maar Hermes vergat af te werken en werd door een secuur Charleroi overspeeld (8-16 en 9-18).

Bij 17-25 was de tiebreak een feit. Daarin kwam duidelijk de fysiek sterkere ploeg naar boven. Hermes had met Nina Coolman de slimste speelster in huis. De 5-2-voorsprong werd uitgebreid naar 10-4. Enkele opslagmissers langs beide kanten brachten geen kentering meer. Hermes maakte het bij de derde wedstrijdbal af (15-10). (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier