Hermes Oostende ontvangt woensdagavond Bursa met Charlotte Leys

De spelers na de achtste finale van de Challenge Cup. © Bart
Redactie KW

Voor het eerst in haar 21 Europese campagnes is Hermes Oostende in de kwartfinales beland. In de Challenge Cup is titelverdediger Bursa uit Turkije de concurrent. Opslag om 20.30 uur in de Mister V-arena.

Woensdagavond speelt Hermes Oostende voor het eerst in haar geschiedenis een Europese kwartfinale. Nochtans zijn de Oostendenaars aan hun 21ste Europese campagne bezig. Tegenstander is Bursa, een Turkse club die in 2015 en 2017 de Challenge Cup won. In de vorige rondes van deze Challenge Cup schakelde Hermes Oostende het Portugese Ponta Delgada (twee overwinningen) en het Servische Obrenovac (golden set) uit.

Bij het Turkse Bursa speelt Charlotte Leys, die tot voor kort kapitein van de Yellow Tigers was. Charlotte Leys is afkomstig van Poperinge en speelt voor het eerst met een buitenlandse club in West-Vlaanderen. Ze volleyde vijf jaar in Polen en is nu aan haar derde seizoen in Turkije toe.

Het stadsbestuur van Oostende heeft voor de Oostendse sportclubs gratis tickets voor de Europese kwartfinale van Hermes Oostende tegen het Turkse Bursa, winnaar van de meest recente Challenge Cup. Leden van een Oostendse sportclub kunnen maximum twee tickets afhalen woensdag tussen 9 en 17 uur bij de dienst Sport in de Mister V-arena in Oostende.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier