Hermes Oostende niet opgewassen tegen leider Kieldrecht

© VDB
Redactie KW

De Hermes dames hebben in hun laatste wedstrijd voor de jaarwisseling niet kunnen stunten. Leider Kieldrecht was te sterk en kwam enkel in de openingsset in problemen. De rest van de wedstrijd liepen de groen-gelen achter de feiten aan.

Setstanden waren 24-26, 13-25, 16-25. De wedstrijd startte langs beide zijden furieus (5-8). Bezoeker Herbots leidde haar ploeg naar de eerste echte kloof (8-13). Oostende beet van zich af en via enkele mooie slagen en bloks getekend Alons kwam de kustploeg terug langszij (15-16). In een spannend slot kwamen de bordjes gelijk (24-24). Een minder moment in de spelverdeling gaf Kieldrecht de kans het af te maken, wat ze ook probleemloos deden (24-26).

De tweede set was een heel ander verhaal. De bezoekers namen een blitzstart en gaven niet meer af. Oostende haalde slechts 13 punten. Ook set drie kon Hermes het niveau van het wedstrijdbegin niet meer bekomen. Wat ze ook probeerden, Kieldrecht had altijd een antwoord klaar. Het zag hen bij 7-11 simpelweg weglopen. Bij 16-25 was het over en uit. Een verdiende zege van de landskampioen tegen een te wisselvallig Oostende.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier