Hermes Oostende naar halve finales na 1-3-zege in Antwerpen

© VDB
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende hebben gisterenavond de gevaarlijke klip bij reeksgenoot Antwerpen succesvol kunnen afronden. In de halve finales treffen ze regerend bekerhouder en kampioen Asterix AVO, dat heel vlotjes met 0-3 bij Charleroi ging winnen.

De kwartfinale tussen Antwerp Ladies VT en Hermes Oostende kon vooraf alle kanten uit. Twee weken geleden won Oostende nog dezelfde confrontatie met nipte 2-3-cijfers. Omdat de kwalificatie slechts over één wedstrijd beslist werd, was het belang nu dan ook veel groter. Hermescoach Frederik De Veylder had vooraf de juiste lessen getrokken en zijn dames goed voorbereid. Vooral de foutenlast moest ingeperkt worden en de verantwoordelijkheid in aanval veel meer verdeeld.

De openingsset was bij momenten spannend en werd finaal met 22-25 binnengetrokken. De 0-1-voorsprong gaf echter een averechts effect, want korte tijd later had de thuisploeg met zware 25-13-cijfers de bordjes terug in evenwicht gebracht. Set drie kon alle kanten uit, maar de groen-gele dames herpakten zich op tijd en als stevig blok pakten ze terug de leiding over. Het werd 20-25 en 1-2. Ook in de vierde set lieten ze zich niet meer verassen. Hermes sloeg meteen een kleine kloof en controleerde die tot het laatste fluitsignaal. Met nog eens 20-25 kwalificeerde het zich voor de halve finales. Zoals verwacht treffen de Oostendse dames daarin Asterix AVO, dat bij Charleroi als een wervelwind naar 0-3-winst stormde. Op 16 december speelt Oostende thuis. De terugwedstrijd is een week later gepland.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier