Hermes Oostende na 3-1 zege tegen Lendelede stap dichter bij vijfde plaats

© VDB
Redactie KW

De eerste damesploeg van Hermes Oostende pakte tegen Lendelede haar tweede thuiszege op rij. In de klassering blijft het zevende, maar nadert het VDK Gent tot op twee punten. Ook Antwerpen telt twee punten meer maar kwam al één keer meer in actie. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de vijfde plaats het hoogst haalbare.

De West-Vlaamse derby tegen Lendelede brengt automatisch heel wat bekende gezichten voor even terug in de Mister ‘V’ arena. Naast coach Dries Wittebolle verdedigden Yana De Leeuw, Yasmine Tomme, Freya Deleu, Nymphe Verrelst en Julie Vermander ooit de groen-gele kleuren.

Het huidige Hermes met Zita Huybens voor het eerst in de basis trok zich daar weinig van aan en ging meteen fel tekeer. Nina Coolman stuwde haar ploeg via 8-3 en 21-14 naar een verdiende 25-17 setwinst.

De tweede set kende een gelijkaardig begin (8-3), maar strandde op een nog meer overtuigende 25-13 setwinst. De mooie en verdiende 2-0 voorsprong kende een averechts effect want in de derde set kwamen de bezoekers wel opzetten. Hermes acteerde rommelig en stapelde de onnodige fouten op. Toch bleef het tot 21-20 voorop. Het laatste woord was echter voor Lendelede dat met 23-25 de aansluiting kon forceren.

Verder kwam het niet want de thuisploeg zette in set vier de puntjes op de i en liet slechts tien tegenpunten toe 25-10. De ploeg van voorzitter Philippe Develter maakt zich ondertussen op voor hun derde Europese verplaatsing van het seizoen richting het Turkse Bursa dat woensdag om 16 uur plaatselijke tijd doorgaat.

(JLO – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier