Hermes Oostende leider af na 2-3 nederlaag tegen VC Oudegem

Redactie KW

Hermes Oostende leed tegen VC Oudegem eerste nederlaag van het seizoen. Het kon een 2-1 voorsprong niet afmaken en verloor met 10-15 in de tiebreak.

Een goedgevulde Mister V Arena zag beide ploegen een sterke start nemen. Oostende kon via het duo Schatow-Van Damme voor een eerste kleine afscheiding zorgen (8-5 en 12-9). Jutta Van de Vijver (ex-Oostende) pakte dan met een opslagreeks van zes stuks uit. De slechte Oostendse receptie eiste zijn tol. De spectaculaire en lange rally’s volgden elkaar op maar werden veelal in het voordeel van de bezoekers beslist. Bij 21-24 kon Oostende via hoekspeelster Russchaert nog twee setballen redden. De derde sloeg ze, na een opnieuw een hoogstaande rally, buiten (23-25).

In de tweede set serveerde kapitein Yana De leeuw meteen de frustraties van zich af (6-0). De ingekomen Fien Callens deed tegen haar ex-ploeg hetzelfde zodat Hermes op rozen zat (12-4). VC oudegem herpakte zich even maar kon niet vermijden dat de thuisploeg verder uitliep. Jeugdproduct Lara Nagels nam ook enkele stevige opslagen voor haar rekening en bij 24-17 maakte midden Iris Vandewiele het simpel af .

De derde set liep gelijkopgaand tot 9-9. De wedstrijd werd bitsiger en bezoekende coach Koulberg kreeg een gele kaart. Anja Van Damme en een sterk spelende Tania Schatow zorgde voor het eerste echte verschil (16-12). Opposit Van Damme zorgde met drie monstersmashes voor de beslissing (21-16). Bij 24-20 serveerde ze het dan ook zelf uit.

De ombuiging va 0-1 naar 2-1 maakte het geheel nog spannender. De zenuwachtigheid sloeg toe en vele smashes werden vakkundig van de grond gehaald. Tot 12-12 gaven beide ploegen mekaar dan ook geen duimbreed toe. Bij de bezoekers stapelden de opslagmissers zich op. Toch konden ze via Cianci 12-15 voorkomen. De ingevallen Paulien Neyt dichtte via stevig opslagwerk de kloof. Toch was dit niet genoeg. VC Oudegem beet van zich af (19-23). Oostende milderde tot 22-24 maar kreeg de smash van Lore Gilles niet afgeblokt.

In de beslissende tiebreak kwam de thuisploeg via Fien Callens 5-2 voor. Oudegem herstelde de score meteen en liep via Lorena Cianci 5-8 en 6-10 uit. Schatow milderde naar 7-10. Bij 8-14 gaf Oostende nog een laatste kik, tevergeefs want Lore Gilles maakte het medogenloos af .

Setstanden: 23-25, 25-17, 25- 20, 22-25 en 10-15.

(JL0 – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier