Hermes Oostende laat puntje liggen bij Richa Michelbeke

Sterkhoudster Nina Coolman was er dinsdag niet bij tegen Michelbeke. © VDB
Redactie KW

De Hermesdames hebben hun dubbele nederlaag van vorige week nog niet echt verteerd. Ook bij het voorlaatste geplaatste Michelbeke konden ze niet de volle buit pakken.

Hermes kende een moeilijke voorbereiding op de wedstrijd. Sterkhoudster Nina Coolman werd gemist door een beachvolleybalstage in Frankrijk en speelsters Birthe en Jolien Wittock werden op maandag geconfronteerd met het overlijden van hun grootvader.

Nadat het de openingsset met 25- 21 verloor, herpakte Hermes zich in de twee volgende sets. Die werden met 25-23 en 25-20 naar zich toe getrokken. In een spannende vierde set kon Hermes die voorsprong niet behouden. Het verloor met 25-20 zodat beide ploegen toen al een punt hadden.

In de tiebreak kende Oostende minder problemen en won het met zichtbaar verschil (8-15). Oostende blijft zo in de middenmoot hangen. Het komt wel naast Charleroi te staan maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Beide ploegen tellen 12 punten. Zondag om 18 uur spelen ze hun volledige wedstrijd. Dan is er de verplaatsing naar Barbar dat dinsdagavond Yvoir probleemloos versloeg.

Setstanden: 25-21, 23-25, 20-25, 25-20 en 8-15.

(AD/JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier