Hermes Oostende kwalificeert zich na dubbele zege tegen Michelbeke

Birthe Wittock plaatst de bal over het bezoekende blok Elien Ruysschaert - Linde Degrève. © VDB
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende hebben de dubbele confrontatie met Richa Michelbeke vlotjes tot een goed einde gebracht. Het nummer vier Charleroi is de tegenstander voor de volgende ronde.

Zaterdagavond wonnen ze in Michelbeke met nipte 2-3 cijfers. Daarin was het vooral Jolien Wittock de kustploeg boven water hield. De eerste drie sets was het verschil tussen beide teams telkens maar 2 puntjes (29/27 en dubbele 25/23). Oostende won set vier vlotjes en kon ook de tiebreak met overtuigende 8/15 naar zich toetrekken. Zondagavond om 18 uur ging de tweede wedstrijd van start. Het was duidelijk dat de groen-gele dames zich in de eigen Mister ‘V’ Arena veel meer op gemak voelden en bijgevolg waren de 3-0 cijfers dan ook een feit.

In een wedstrijd die gekenmerkt ging door heel wat opslagmissers kwam Hermes nooit echt in de problemen. Halfweg elke set was de beslissende kloof meestal al opgebouwd. Een collectief Hermes had zich met 25/19 en 25/17 naar een comfortabele voorsprong geknokt. In de slotset was er nog even paniek toen de 18-10 voorsprong gereduceerd werd tot 22-22. Middenspeelster Alons pakte toen uit met een killblok en gaf zo de vrijgeleide tot de zege. Een bijna perfecte Annelien Alons (10/11) en heel verdienstelijke Birthe Wittock waren bij de kustploeg de meest efficiënte aanvalsters. Bij Michelbeke traden met Ruysschaert en Brugman twee ex-Oostendenaars aan maar ook zij konden het tij niet meer keren. In de volgende ronde staat een heen- en terugwedstrijd met het nummer vier Charleroi op het programma. Zaterdag om 20 uur speelt men bij de Carolo’s, zondagmiddag om 14.30 uur staat de terugwedstrijd in de Mister ‘V’ geprogrammeerd.

(JLO – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier