Hermes Oostende klopt Zoersel na 0-2 achterstand

© Foto VDB

De dames van Hermes Oostende klopten Zoersel met 3-2. Het blijft zo op de vijfde plaats in de klassering. Voor coach Lozie meteen zijn eerste zege bij de kustploeg.

Oostende begon alweer erbarmelijk aan de wedstrijd. De foutenlast was te hoog en ook de organisatie was zoek. Van 5-8 ging het naar 10-13. Via Birthe Wittock lukte Oostende de aansluiting. Dit was echter maar schijn, want even later stond het 20-25.

In de tweede set was er was beterschap. Van Damme bracht Oostende op 8-7. Bij 9-9 liepen de bezoekers terug uit. Tania Shatow zorgde voor 17-20 maar dichter kwam Oostende niet. De 0-2 achterstand was terug een feit.

In de derde set gingen de bezoekers door op hun elan (1-6). Oostende vocht terug en Anja Van Damme zorgde bij 14-14 voor de gelijke stand. Birthe gaf de kustploeg een kleine kloof. Een netfout van Zoersel bezorgde Oostende de set.

Nu hadden de dames van Lozie vleugels. Van Damme scoorde in set vier de 21-15. De kloof was gevormd en de set bij 25-17 binnen. In de tie-break liep Oostende meteen 7-2 uit. Tania zorgde met twee punten op rij voor 12-4. Bij 15-6 was de zege beklonken. De goede invalbeurt van Delfien Brugman was ongetwijfeld een extra sleutel tot dit succes.

Door deze zege blijft Oostende op de vijfde plaats in de klassering. VDK Gent komt terug in het vizier.