Hermes Oostende klopt VDK Gent en pakte derde plaats in de play-offs

De kustploeg heeft voor de tweede keer dit seizoen de profploeg van VDK Gent puntloos naar huis gestuurd. Tania Schatow en Paulien Neyt waren de grote uitblinkers.

De wedstrijd tussen de nummers drie en vier in de klassering was van meet af aan een spannende bedoening. Oostende, nog steeds zonder opposite Anja Van Damme, nam de beste start en kwam via een stevige opslagdruk 8-3 voor. De bezoekers reageerden gevat en profiteerden van de receptiefouten van Hermes om gelijk te komen (14-14). Oostende bleef echter via Paulien Neyt, volgend seizoen nota bene bij Gent, de verdediging bestoken en kreeg bij 24-22 twee setballen. Die konden ze in eerste instantie niet verzilveren, maar een blok van Birthe Wittock en een smash van opnieuw Neyt bracht Hermes alsnog een set voor (26-24).

In de tweede set kon Oostende nog even op gelijke hoogte blijven van de sterk spelende bezoekers. Van 4-3 ging het in één stuk door naar 9-16. Opslagmissers en een slechte receptie van Hermes gaven Gent vleugels en met 17-25 werd het scorebord dan ook vlug op 1-1 gezet. De derde set waren de groen-gelen terug bij de les, met Paulien Neyt en middenspeelster Tania Schatow als uitblinkers. VDK Gent kon niet volgen en via 12-5 ging Oostende door naar 22-16. Bij 24-18 maakt de Amerikaanse Schatow het mooi af.

Ook set vier eindigt op 26-24

De Oostendse voorsprong deed de wedstrijd goed, toch werd het meteen duidelijk dat de vierde set geen sinecure ging worden. Tania Schatow en Paulien Neyt bleven de beste afwerkers bij de thuisploeg, VDK Gent remonteerde en bleef in het Oostendse kielzog tot 17-17. Hermes kwam in deze fase telkens een puntje voor, maar kon niet uitbreiden. Bij 24-23 kwam de eerste wedstrijdbal eraan. Gent greep de laatste strohalm en redde zich. Schatow en Elien Ruysschaert hadden echter het laatste woord, zodat ook de beslissende zet op 26-24 eindigde.