Hermes Oostende kansloos tegen topploeg Kieldrecht

Fien Callens (links) en Iris Vandewiele met het blok op Kaja Grobelna. © Foto Bart
Redactie KW

De kustploeg is er niet in geslaagd om Asterix Kieldrecht te bedreigen. Hermes verloor met 0-3 en blijft op de vijfde plaats hangen.

Oostende draaide de eerste twee sets goed mee en de vele rally’s gaven een goede indruk. Kieldrecht liep uit tot 4-8, maar kon verder niet helemaal overtuigen. De ingekomen Fien Callens, terug van haar opdracht als coach bij de Young Yellow Tigers, kon op de oppositepositie wat meer rust brengen. Hermes klom terug tot op enkele punten, maar bleef aan de rekker hangen. Kieldrecht, dat straks de finale van de play-offs speelt tegen Charleroi, duwde even door en via 13-21 ging het naar 18-25-setwinst.

In de tweede set kon de kustploeg nu wel naast Kieldrecht blijven. Bloks van Tania Schatow en smashes van Elien Ruysschaert brachten Oostende 16-15 voor. Een opslagreeks van Kieldrecht zorgde voor de kentering en bij 17-21 was de set beslecht. Hermes kon geen vuist maken en de bezoekers maakten het opnieuw met 18-25 af.

Van 9-16 naar zware 11-25

De derde set zag er aanvankelijk behoorlijk uit voor de thuisploeg en bij 7-8 leek alles nog mogelijk. De vele foutjes deden echter de kopjes naar beneden hangen. Bij 9-16 kon Oostende maar twee puntjes meer maken. De 11-25 was een zwaar verdict.

Aangezien leider Dauphines Charleroi tegen Amigos Zoersel won, blijft Oostende op de vijfde plaats. Zaterdag speelt Hermes bij VDK Gent, daarna staat de thuiswedstrijd tegen VC Oudegem nog op het programma.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier