Hermes Oostende kan rode lantaarn Riemst niet kloppen

© VDB
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende zijn pas de tweede ploeg dat bij Rode lataarn Riemst gaan verliezen. Na een zwakke vertoning werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Al vanaf de openingsset moest Hermes achtervolgen. De receptie stokte zodat men vooral via de hoeken moest aanvallen. Riemst speelde met vertrouwen en pakte de set vlot met 25-19. De tweede set kon de ingevallen Lara Nagels (foto) wel wat forceren. Samen met enkele scores van Esther Hullegie kon ze de thuisploeg nu wel bijblijven. Nagels liet het midden wel draaien zodat Oostende het spel terug naar zich toe kon trekken met een 23-25 als gevolg.

Ook set drie was een dubbeltje op zijn kant. Oostende bleef moeite hebben in blok en kon maar af en toe een gevatte reeks neerzetten. Riemst bleef scoren en maakte er via een 25-23 twee sets tegen één van. In de slotset stapelde de kustploeg de persoonlijke fouten op en kwam vijf punten achter. Dichter dan 25-22 kwam het niet. Er zijn terug drie dierbare punten verloren gegaan. Gelukkig voor Oostende pakte Michelbeke bij Tongeren slechts één punt.

Met nog drie wedstrijden te gaan telt het nog altijd 6 punten meer dan Michelbeke. Het zou dan ook niet meer mogen mislopen.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier