Hermes Oostende kan niet winnen tegen Charleroi

© Foto Bart

De eerste damesploeg van Hermes Oostende is er niet in geslaagd om bij Charleroi punten af te snoepen. Dat speelde veel secuurder dan de kustploeg. Door deze nederlaag staan de groen-gelen op een voorlopige gedeelde vierde plaats in de klassering.

Oostende begon slordig aan de partij en liet de thuisploeg meteen de leiding nemen. Via 14-11 ging het in een ruk naar 25-16. Ook in set twee kon het collectief van Oostende de bovenhand niet halen. Te veel onnodige fouten zorgden voor 8-5 en 17-13. Bij 25-20 was de 2-0 een feit en moesten de bezoekers op zoek naar eerherstel. Die kwam er wel in set drie.

Coolman en co maakten nu wel hun ballen af en Hermes pakte bij 12-13 de leiding over. Dit stond het niet meer af en bij 22-25 was er opnieuw een wedstrijd. Ook in de vierde set bleef Oostende op haar elan doorgaan. Bij 8-9 zag het er nog allemaal goed uit. Toen brak de ban en pakte de thuisploeg terug over en gaf niet meer af 25-21 en 3-1. “We maakten te veel onnodige fouten en hadden vaak te veel kansen nodig om een punt echt af te maken. Charleroi was duidelijk de betere ploeg. Even dachten we dat de belle er nog inzat, maar al even vlug mochten we die gedachte opbergen. Blok- en opslagfouten deden ons de das om”, aldus coach Sven Govers. (JLO)