Hermes Oostende heeft geen verhaal tegen landskampioen AVO

© VDB
Redactie KW

Hermes Oostende leed tegen een veel sterker Asterix AVO zijn tweede nederlaag op rij. Ondanks veel goeie wil was het elke set op achtervolgen aangewezen. Vooral de bezoekende verdediging was bij momenten indrukwekkend. Terwijl Asterix ongeslagen blijft, zakt Hermes verder weg in de klassering.

Beide ploegen waren van meet af aan elkaar gewaagd. Oostende bleef tot 10-10 mooi in het kielzog van de sterke bezoekers meedrijven. De ooit aan Oostende aangeboden bezoekende Jasmien Biebauw speelde goed haar 1m93 middenspeelster Janssens aan en die klopte AVO op 11-14. Hermes liet echter niet begaan en via Nina Coolman en een hard werkende Crispyn kwam het bij 19-19 terug langszij. Niet voor lang echter, want twee verdedigende misverstanden en een afzwaaier verder zaten de bezoekers terug op rozen (19-22). Een betwistbare netfout en smashblok buiten zorgden voor de eerste setbal. Dit was meteen de goeie, want een slechte receptie op opslag zorgde voor de 19-25.

Ook de tweede set begon mooi gelijkopgaand. Nina Coolman zorgde met twee stevige smashes voor de 2-2. AVO speelde vooral sluw en met enkele mooie plaatsballetjes kwamen ze op 3-5. Opnieuw opposite Coolman zorgde voor de aansluiting. Een winneropslag van Crispyn en een geplaatste smash van achter de driemeter lijn, getekend Lise De Valkeneer, zette de Mister ‘V’-arena in vuur en vlam: 6-5. Het duo Coolman-De Valkeneer neutraliseerde ook de volgende bezoekende tussenspurt (8-8). Receptiefoutjes lagen terug aan de basis van een nieuwe uitloper (8-12). Een time-out moest voor soelaas zorgen. Die bleef echter uit. Bij 9-14 was de vijfpuntenkloof een feit. Sofie Van Acker toonde met een mooie plaatsbal de juiste weg. AVO bleef drukken en toen toonde Van Gestel haar klasse (11-16). Na enkele discutabele beslissingen werd de sfeer grimmiger. Asterix trok zich daar echter weinig van aan en bleef het blok-buiten viseren (14-19 en 16-21). Coolman haalde nog eens haar hamer boven, maar kon met haar opslag de 17-22 niet vermijden. Hoekspeelster De Valkeneer deed hetzelfde, maar ook de volgende opslag werd ongelukkig in het net geslagen (18-23). Biebauw zorgde met een verassende tip-over voor de volgende setbal (19-24). Daarin werd De Valkeneer mooi afgeblokt en sloot de verdediging te laat dicht. De 0-2-achterstand was een feit.

De derde set was terug een kolfje naar de hand van de bezoekers (2-6). Hermes probeerde wel, maar werd keer op keer afgeblokt. Een opslagreeks van Marlies Janssens zorgde al vroeg voor de beslissing (5-14). Een nieuwe opslagreeks van Biebauw deed er nog een slokje bovenop (6-17). De thuisploeg sleepte zich naar het einde. AVO etaleerde nog maar eens haar koelbloedigheid en maakte het met overtuigende 11-25 af.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier