Hermes Oostende geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen Jaraco As

© VDB
Redactie KW

De Hermes dames zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om een derde thuiszege op rij te pakken.

Tegenstander Jaraco As, dat in de rangschikking nochtans enkele plaatsen lager geklasseerd staat, haalde eerst een 2-0 achterstand op. Daarna maakte het in de tiebreak met 8-15 de partij af.

Door dit puntenverlies mist Oostende de unieke kans om over Antwerp naar de zesde plaats te wippen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan het nog hooguit vijfde worden. VDK Gent telt slechts drie punten meer.

Hermes, dat dinsdag nog bij het Turkse Bursa Europees in actie kwam, pakte met 25-22 en 25-18 vlotjes een comfortabele voorsprong. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. De bezoekers uit As gaven duidelijk de moed niet op en vochten zich met 22-25 terug in de wedstrijd. Meer dan een eerredder zo bleek, want even later hadden de bezoekers met 22-25 al een eerste punt beet. Oostende’s tiende tiebreak (5w-4v) kon niet winnend afgesloten worden. Na 2.20 uur spelen was de partij beslecht en gingen de bezoekers alsnog met de zege lopen.

Oostende bleef voor de zoveelste keer dit seizoen wat verweesd achter. Op 20 wedstrijden stond het in precies de helft van de gevallen een puntendeling toe. Vijf keer bleef het in de tiebreak overeind, maar evenveel keer beet het dus finaal in het zand. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier