Hermes Oostende blijft ongeslagen na winst in Elsene

Redactie KW

Hoewel de kustploeg met 0-3 won, werd het toch een zware klus bij Barbar d’X-elles. Setstanden waren 23-25, 27-29 en 24-26.

Hermes Oostende was het seizoen in Liga A begonnen met een uitstekende 9 op 9 en wou de positieve lijn graag verder zetten. Tegenstander Barbar d’X-elles uit Elsene bengelde dan wel onderin het klassement, het team ontmoette alleen nog maar topteams uit de reeks. Bij Hermes ontbraken bovendien receptie-hoekspeelsters Fien Callens en Delfien Brugman. Callens was actief als coach bij de Young Yellow Tigers, terwijl Brugman vrijdagavond een auto-ongeval had op weg naar training.

Thuisploeg constant op voorsprong

Oostende had het in de openingsset niet onder de markt en was de hele tijd op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg leek bij 21-17 op weg naar setwinst, maar dan sloeg de motor helemaal aan bij Hermes. Oostende maakte af met 23-25.

Hetzelfde spelbeeld was te zien in set twee. Opnieuw was het Barbar d’X-elles dat het heft in handen nam, maar Hermes kwam andermaal aansluiten in de slotfase. De kustploeg hield het hoofd koel en maakte ditmaal af met 27-29. In set drie konden de bezoekers dan toch eens een voorsprong uitbouwen. Lang duurde dat echter niet, want Elsene nam het commando over halfweg de set. Ook nu kon Hermes het echter in een spannende slotfase afwerken met 24-26.

“Tevreden met resultaat”

“Niet optimaal spelen en toch 0-3 winnen, dat is natuurlijk ook belangrijk”, concludeerde coach Niels Kingma achteraf. “Met het resultaat ben ik heel tevreden, de manier waarop kon weliswaar beter. Wij waren niet fel genoeg gestart, maar de speelsters hadden voldoende kwaliteit om het telkens in money time af te maken.” Oostende werkt nu naar een zwaar vierluik toe. Eerst wacht VC Oudegem in de competitie, daarna is er de bekerpartij tegen Asterix Kieldrecht. De competitiematchen daarna zijn tegen Kieldrecht en Charleroi.

(AD – Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier