Hermes Oostende bekert probleemloos voorbij Liga B-ploeg Namen

Redactie KW

De eerste damesploeg van Hermes Oostende plaatste zich zonder al te veel moeite voor de kwartfinales van de Beker Van België. Het klopte Liga B ploeg Namen in eigen huis met 0-3.

Oostende begon geconcentreerd aan de wedstrijd en maakte meteen een eerste kloof naar 1-6. Via heel wat opslagdruk en het verstandig uitbuiten van hun gestalte gingen de Hermesdames vlot op hun elan door (13-20). In geen tijd stond het dan ook vlug 14-25 en bijgevolg 0-1 voor.

De tweede set veranderde weinig aan het spelbeeld. Nina Coolman bewees haar afwerkingstalent en werd dan ook telkens goed aangespeeld. Ook Marie-Pierre Bakima deed meer dan haar duit in het zakje. Van 4-7 ging het over 10-18 naar uiteindelijk 12-25. De thuisploeg was bijzonder zwak in aanval en had dan ook alle moeite om een deftig punt te scoren.

In het begin van de derde set vond coach Govers het hoog tijd om enkele wissels door te voeren. Het Oostendse spel slabakte een beetje (6-8) maar werd door een mooie opslagreeks van setter Lara Nagels meteen weer rechtgetrokken (12-20). Namen haalde nog de kaap van 15 punten maar was nooit een partij geweest voor een stevig en georganiseerd spelend Hermes. Zij mogen alvast met een goed gevoel en extra vertrouwen richting VDK Gent.

Setstanden waren 14-25, 12-25 en 15-25.

(JL – Foto JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier