Hermes laat tegen slim spelend Tongeren voorsprong uit handen glippen

Hermes Oostende is er niet in geslaagd om tegen een stevig verdedigend en slim spelend Tongeren de drie punten aan huis te houden. Het verloor met 1-3. Door deze nederlaag blijft het in de middenmoot van de klassering hangen.

Beide ploegen hadden er na hun bekerkwalificatie van woensdag duidelijk zin in. Tot 15-15 gaven ze elkaar dan ook geen duimbreed toe. Onder leiding van een sterk verdelende Anja kon Oostende bij 22-17 de beslissing forceren. De 1-0 voorsprong werd uiteindelijk met 25-20 bereikt. De opener van de tweede set was voor de bezoekers (1-5). Vooral receptioneel liet Oostende zich meermaals op foutjes betrappen. Fanny Lefever stelde echter goed bij en met enkele mooie acties kwam de stand op 13-10. Tongeren bleef echter aanklampen en met een opslagreeks van maar liefst 8 eenheden sprong het op en over Oostende heen naar een verdiende 22-25 en 1-1 setstand. De derde set gaat terug naar een vooral slimmer acterende bezoekers met 20-25. Hermes zoekt naar de openingen maar stoot telkens op een stevige muur. Dit is ook het beeld in de vierde set. De verdediging en het blok laten het afweten en brengen zo de bezoekers op een beslissende 12-18 voorsprong. Toch gaven de groen-gele dames niet op en vochten zich terug tot 23-22… om dan met 23-25 de boot in te gaan.