Hermes blijft ongeslagen na verrassende winst tegen VDK Gent

Redactie KW

De dames van Hermes Oostende hebben voor een eerste stunt gezorgd. Het won in de eigen Mister V-Arena de topper tegen VDK Gent met 3-1. Setstanden waren 25-17, 25-20, 19-25 en 25-16.

Na de verkenningsronde, waarin beide ploegen vooral met gevechtsvolleybal uitpakten, kon Oostende via middenspeelster Tania Schatow voor de eerste kloof zorgen (16-12). Met enkele rake opslagen van Yana De Leeuw en smashes van opposite Anja Van Damme werd de eerste set met 25-17 binnengehaald.

Sterke Fien Callens beslist set twee

Ook in set twee bleef Hermes op zijn elan doorgaan. Fien Callens zorgde voor een 16-9-tussenstand. Gent repliceerde met enkele bloks (23-19), maar kon opnieuw Fien Callens niet af stoppen. Ze zorgde voor de tweede setwinst met 25-20. In de derde kreeg Oostende het even moeilijk in receptie. Gent profiteerde om tot 3-8 uit te lopen. De Amerikaanse Tania Schatow nam haar ploeg op sleeptouw (15-17), maar in een rommelig slot konden de bezoekers uiteindelijk zegevieren en de stand milderen tot 2-1.

Opslagreeks Paulien Neyt in vierde set

De vierde set was gelijk opgaand tot 12-12. Oostende profiteerde van de vele Gentse foutjes en Paulien Neyt pakte met een stevige opslagreeks uit. Oostende klom naar 20-15 en rook de drie punten. Schatow blokte nog eens stevig en bij 25-16 was het over en uit voor de bezoekers. Een verdiende zege voor Oostende, dat negen op negen scoort. Voor topploeg VDK Gent was het de tweede nederlaag in drie wedstrijden.

(JLO – Foto Bart)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, van vrijdag 24 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier