Heren VT Lendelede geven titel in Liga B op een dienblaadje aan Avoc Achel

23/04/17 om 07:44 - Bijgewerkt om 07:43

Het lot hadden ze niet meer in eigen handen, maar door winst kon VT Lendelede zaterdagavond de druk in het kamp van Avoc Achel leggen. VTL ging echter thuis met 1-3 onderuit tegen Noorderkempen Vosselaar. Daardoor mag Achel deze namiddag zelfs verliezen. De titel is dus voor de Limburgers.

Heren VT Lendelede geven titel in Liga B op een dienblaadje aan Avoc Achel

De beker is voor VT Lendelede, de titel moeten ze echter aan Avoc Achel laten. © VDB

Het werd dit seizoen een razend spannend duel tussen het West-Vlaamse VT Lendelede en het Limburgse Avoc Achel. VTL had de leiding, maar moest die enkele weken geleden afstaan toen het met 3-0 ging verliezen op het veld van Achel. Er restten toen nog drie wedstrijden en met de wetenschap dat Achel op de laatste speeldag naar het vierde geklasseerde Waasland-Kruibeke moest, bestond er nog een sprankeltje hoop. Maar dan moesten de mannen van Bart Hungenaert wel zelf een foutloos parcours afleggen. Dat lukte, tot gisteravond.

VTL ging met 1-3 (25-27, 18-25, 25-17 en 21-25) de boot in tegen Noorderkempen Vosselaar. Achel, dat al twee punten voorsprong telde, hoeft zondagmiddag dus niks te rapen. Kampioen Achel heeft aangegeven niet te willen promoveren, een ambitie die in Lendelede wel leefde. Dubbel jammer dus, want als tweede lijkt VTL naast de prijzen te grijpen. Of toch in de competitie, want het pakte op paasmaandag al de beker nationaal/divisie.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!