Heren van Volley Bredene pakken vormcrisis aan

"Ik wanhoop echter niet en kijk er naar uit om begin 2019 terug op het veld te staan", stelt Maxim Clarysse die geblesseerd moet toekijken
Redactie KW

Sedert de winterstop slaagden de heren van Volley Bredene er nog niet in om een wedstrijd winnend af te sluiten. De nederlaag van vorig weekend tegen leider Zedelgem was geen verrassing, maar het wordt toch stilaan tijd dat de jongens van coach Mike Schillewaert zich herpakken.

Ook speler Maxim Clarysse (19) heeft het raden naar de oorzaak van de mindere periode waarin zijn ploeg momenteel verkeert. “We doen er alles aan om als ploeg goed te presteren, maar er klikt iets niet. We weten niet hoe het komt, maar in sommige wedstrijden wil het echt niet lukken. We hebben al vaak goed gespeeld, maar uiteindelijk toch verloren. Zoiets is echt frustrerend.”

In september hoopten zowel de trainer als het bestuur om het seizoen ergens rond de vijfde plaats af te sluiten. Op dit moment lijkt het niet meer zo evident om dit vooropgestelde doel te bereiken. “Eerste provinciale is dit jaar een heel sterke reeks. Onze mindere prestaties zijn zeker niet te wijten aan de sfeer binnen de groep. Ook het inpassen van een nieuwe speler verliep vlekkeloos en toch moeten we momenteel eerder naar onder dan naar boven kijken”, geeft Maxim eerlijk toe.

“Enkele maanden geleden raakte ik ernstig geblesseerd”

Ook voor hem verloopt het huidige seizoen niet zoals hij zich had voorgesteld. “Enkele maanden geleden raakte ik ernstig geblesseerd. Na onderzoek bleek dat zowel de mediale band als de kruisbanden van mijn knie afgescheurd waren. Ik wanhoop echter niet en kijk er naar uit om begin 2019 terug op het veld te staan. Jammer genoeg kan ik momenteel niet veel betekenen voor het team, maar op elke wedstrijd ben ik aanwezig om mijn medespelers te steunen.”

Als jonge speler blijft hij ambitieus. “Ik was een kleine jongen toen ik hier samen met enkele vrienden begon te volleyballen. Ik hoop dan ook om ooit met Volley Bredene te promoveren naar de landelijke reeksen. Dat zou echt de vervulling van een jongensdroom zijn.” Over zijn coach is de beloftevolle opposite van Volley Bredene zonder meer lovend. “Mike is een ambitieuze trainer die de top wil spelen. Hij blijft in alle omstandigheden vrij rustig en leest het spel heel goed. Ik kan nog heel veel van hem leren.”

“Enkele ploegmakkers zijn echte kameraden geworden”

Bredene is voor Maxim echt de club van zijn hart. “Aan deze club heb ik verschillende échte vrienden te danken. Met vier jongens heb ik de opgang van derde naar eerste provinciale meegemaakt en met twee van hen speel ik al samen van toen ik vijf jaar was. We zijn onafscheidelijke kameraden geworden en zien elkaar ook vaak buiten het volleybalveld.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier