Heren van Optima Lendelede verliezen opnieuw, Marke Webis wint vijfsetter

Een foto van de bekerpartij tussen Optima Lendelede en Marke Webis, die op 3 oktober gespeeld werd. © Foto Bart
Redactie KW

Bij Optima Lendelede hebben ze de start in Liga B gemist met amper 1 op 9, Marke Webis doet het voorlopig beter met 6 op 9.

Optima Lendelede speelde zaterdagavond zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen, Gimm-e Waasland Kruibeke kwam op bezoek in Steuren Ambacht. Lendelede had zijn voorbije wedstrijden verloren en haalde amper 1 op 6. Nochtans werd het team vorig seizoen tweede in Liga B en worden ze ook nu weer bij de titelkandidaten gerekend.

Die status kon Lendelede niet helpen tegen de bezoekers van Waasland-Kruibeke. Via 18-25 en 22-25 stond Optima meteen twee sets in het krijt. De thuisploeg knokte nog wel terug via 25-21-setwint, maar met 17-25 maakten de bezoekers de partij af.

Marke Webis wint tiebreak in Booischot

Dan verging het de streekgenoten van VT Marke Webis beter, zij speelden op het terrein van Mendo Booischot. Beide teams hielden elkaar mooi en evenwicht en via 14-25, 25-19, 25-19 en 22-25 werd er opgebouwd naar de tiebreak. Daarin slaagde Marke Webis erin om de overwinning en bijhorende twee punten te pakken.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier