Heeft vertrek van bondscoach Vital Heynen grote gevolgen voor Par-ky Menen?

Igor Juricic staat bovenaan het verlanglijstje van de Belgische volleybalbond. © MPM
Redactie KW

Wat al een paar maanden in de lucht hing is nu ook officieel: Vital Heynen (48) neemt na amper een jaar ontslag als bondscoach van de Red Dragons en wordt trainer bij wereldkampioen Polen. Een vertrek dat ze bij Menen wel eens kunnen voelen.

Igor Juricic (43) staat immers bovenaan het verlanglijstje van de Belgische volleybalbond om Heynen op te volgen. De ex-trainer van Menen maakt nu furore bij het Franse Tourcoing en staat in het volleybalmilieu bekend als sympathieke en slimme coach. Hij bereikte dinsdag nog de finale van de Beker van Frankrijk na een straffe 2-3-zege bij Poitiers. Het is niet ondenkbaar dat Tourcoing bij een eventueel vertrek van Juricic zijn pijlen richt op Ratko Peris, de huidige succescoach van Menen. Hij is qua profiel te vergelijken met Juricic: een lange en stabiele spelersloopbaan opgebouwd in Frankrijk, meteen succesvol als coach bij ploegen met bescheiden middelen én charisma in overvloed. Verschillende Franse clubs volgen Peris al een tijdje.

Sportief directeur van Par-ky Ron Andelhof maakt zich nog geen zorgen. “Zelfs als Juricic coach zou worden van de Red Dragons dan kan hij die baan misschien combineren met die van clubcoach bij Tourcoing. Ik denk niet dat Igor zijn ploeg zomaar zal laten vallen. Hij voelt zich goed in Frankrijk. Wij hopen dat Ratko Peris bij ons blijft maar je weet in de topsport dat een transfer altijd tot de mogelijkheden behoort.”

En wat denkt Ratko Peris zelf over de trainersperikelen? “Het is normaal dat je als coach genoemd wordt bij bepaalde ploegen als je goede resultaten boekt. Maar ik kan nu nog niet zeggen of ik al dan niet in Menen blijf. Ik laat alle opties open. Het is trouwens nog heel vroeg op het jaar, want we weten momenteel zelfs nog niet of we volgend seizoen Europees spelen. Voor hetzelfde geld eindig je het seizoen als nummer acht en heb je niets terwijl je met wat geluk zelfs de Champions League kan halen. Dat maakt voor mij als ambitieuze coach een groot verschil.”

Ook Alain Dardenne (59), in het verleden al 10 jaar trainer bij Menen, wordt genoemd als mogelijke opvolger van Vital Heynen. Hij heeft momenteel geen club en staat open voor een uitdaging als bondscoach.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier