Groen-gelen van Hermes Oostende kloppen Jong Oranje

Redactie KW

Tussen de twee playoff-derby’s tegen Lendelede in speelde Hermes Oostende vriendschappelijk in eigen huis tegen Jong Oranje. De groen-gelen haalden het met 3-0 tegen deze Nederlandse U19-ploeg. En ze wonnen ook een extra vierde set. 4-0 dus.

In deze oefenwedstrijd gaf coach Frederik De Veylder speelkansen aan bijna alle speelsters. Een hoopgevende prestatie van libero Megan vanden Berghe viel in het Hermes-midden op.

Hermes pakte de hele wedstrijd uit met een hoge opslagdruk en dat resulteerde in talloze receptiemissers bij Jong Oranje. Ook blokkerend was Hermes opnieuw goed bij de zaak.

Deze wedstrijd leerde ook dat Hermes al een tijdje opnieuw ‘normaal’ aan het trainen. Sinds 1 januari vulden Europese matchen en reizen evenals enkele competitiewedstrijden de midweekagenda van Hermes. De regelmatige trainingen van de jongste weken komt de kwaliteit echt ten goede.

Jong Oranje had enkele heel jonge speelsters in haar heel gestalterijk team dat een mooie toekomst voor ogen heeft. Daags voordien klopte Jong Oranje de dag Datovoc Tongeren met 2-3.

Omdat de Nederlandse receptie wat stroever verliep, konden de bezoeksters hun midden niet in stelling brengen. Enkel Hester Jasper kwam goed door op de hoek.

Hermes Oostende speelde gevarieerd en maakte het dan ook mooi af met 3-0. De setstanden waren 25-18, 25-23 en 25-20. Nadien speelden de teams nog een bijkomende set. Hermes won dit met 34-32. Ja, zo werd het eigenlijk 4-0…

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier