Gent draait Prefaxis Menen opnieuw een loer

Redactie KW

Prefaxis heeft zijn laatste thuismatch in de reguliere competitie gewonnen met 3-2 van Gent. Setstanden waren 25-17, 22-25, 25-21, 20-25 en 15-12. De wedstrijd was weinig hoogstaand, maar Menen bleef toch het best overeind tussen alle technische onzorgvuldigheden.

Op zich stond er niet zoveel meer op het spel in dit treffen tussen de nummer vijf en de nummer negen in de klassering. Toch begon de thuisploeg gemotiveerd en klom het via een sterke blokwerking en dito spelverdeling naar 8-6. Maar Gent bewees in de heenmatch al dat het over een paar stevige wapens beschikt. De opposite Tholse is daar één van: hij smashte Gent voor het eerst op voorsprong (8-9). Hier en daar al gevolgd door gemor op de tribunes, maar Louati, Sinnesael en Ver Eecke lieten de sfeer weer in positieve zin omslaan (12-9). Ook de Mexicaan Quinones hielp Menen een handje door de bal roekeloos buiten te slaan (16-12). Wanneer ook Balduyck helemaal onder stoom kwam, was Gent eraan voor de moeite.

Twee outaanvallen van Radovic brachten Gent op voorsprong in het tweede spel (3-5). Het niveau zakte zienderogen, de bezoekers maakten toch het minste fouten en bouwden tussen alle afval door een driepuntenbonus op. Van Haarlem vond opeens zijn aanvallers niet meer, Andelhof greep in met een time-out. Het zou echter tot 19-19 vooraleer Louati Menen weer langszij mokerde. Martinez Gion mocht Menen bij 21-22 nog uit de miserie helpen, en hij slaagde in zijn opzet door meteen te scoren. Erna ging de Nederlander wel pijnlijk in de fout (22-24). Vandecaveye smeerde Menen weer setverlies aan met een efficiënt blok.

Alsnog bellezege

Van Haarlem betaalde het gelag voor het miserabele spel van Prefaxis. Cosemans kreeg zo nog eens speelkansen. Martinez Gion bleef gewoon tussen de lijnen. Het spelpeil schoot niet meteen de lucht, maar Menen trok zich wel op aan de score (10-7). Radovic stapelde de missers op, Andelhof verloste hem bij 14-11 eindelijk uit zijn lijden met de inbreng van Delanghe. Cosemans vond genoeg inspiratie om de voorsprong van Menen te behouden met gevarieerde passes.

Gent herademde weer in het vierde spel. De 6-12 was niet eens overdreven. Prefaxis was weer helemaal het noorden kwijt met een 8-16-tussenscore. Met het schaamrood op de wangen richting tweede technische onderbreking dus. Louati milderde de score nog, maar de achterstand wegwerken zat er nooit meer in.

Balduyck en Louati bezorgden Menen toch nog een bellezege na een uiterst moeizame match.

Komende zaterdag speelt Menen een wedstrijd zonder inzet in en tegen Puurs om vervolgens op 7 maart aan het echte werk te beginnen in de play-offs.

(MP – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier