Geen stunt voor Hermes Oostende bij het verre Dinamo Krasnodar in de CEV Cup

Voor de wedstrijd maakten de Oostendse dames tijd voor een selfie in de ruime Russische kleedkamer. © Foto Jan Nagels
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Nadat Hermes Oostende in de eigen Mister V-Arena een setje kon winnen tegen topteam Dinamo Krasnodar, kon het in Rusland niet voor een stunt zorgen. Krasnodar was met 25-17, 25-11 en 25-17 te sterk en stoot door in de CEV Cup.

De thuisploeg won vorig seizoen nog de CEV Cup en werd tweede op het WK voor clubs. Het was dus een verrassing dat Hermes in eigen zaal een setje kon pakken. Voor eigen publiek startte Krasnodar erg geconcentreerd. Oostende werd ditmaal zeker niet onderschat en Dinamo begon aan de partij met indrukwekkende poweraanvallen. Vooral de hoofdaanvalster, lid van de nationale Russische ploeg, kon niet afgestopt worden. Hermes kon nog wel wat milderen, maar liep vooral achter de feiten aan: 25-17.

De ploegfoto van Hermes Oostende, met daarboven de spelerskern van beide teams op het grote scherm.
De ploegfoto van Hermes Oostende, met daarboven de spelerskern van beide teams op het grote scherm.© Foto Jan Nagels

Nog niet Europees uitgeschakeld

Ook na de openingsset kwam Hermes niet echt in het stuk voor. De Oostendse opslagdruk was in de tweede set te matig. Krasnodar kon naar hartenlust verdelen en kwam heel vlot tot scoren: 25-11. Met een goed ingevallen Elise van Sas steeg het niveau bij de bezoekers in set drie, maar ook nu waren de kansen op setwinst onbestaande. Hermes moest zich tevreden stellen met een verdienstelijke partij tegen een Europese topper en strandde ook in set drie op 25-17. Hermes is overigens nog niet Europees uitgeschakeld, want in december spelen ze nog in de Challenge Cup.

Hermes Oostende startte met: Tania Schatow, Julie De Beule, Freya Deleu, Lara Nagels, Birthe Wittock, Esther Hullegie en libero Marthe Ceustermans. Invallers waren: Catherine Pype, Elise van Sas, Lien Moijson en Delfien Brugman.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier