Geen halve finale voor Yellow Tigers na 3-0 nederlaag tegen Brazilië

De Yellow Tigers (FIVB-15) zijn er vrijdag niet in geslaagd zich voor de halve finales van het Volley Masters-toernooi in het Zwitserse Montreux te plaatsen.

Voor een plaats bij de top vier hadden de volleymeisjes met 3-0 of 3-1 moeten winnen van Brazilië (FIVB-3), maar ze gingen zelf met 3-0 de boot in. De setstanden waren 25-21, 25-20 en 25-22.

België startte met Lise Van Hecke, Ilka Van de Vyver, Charlotte Leys, Freya Aelbrecht, Britt Herbots, Laura Heyrman en libero Valerie Courtois. Britt Ruysschaert, Céline Van Gestel, Jasmien Biebauw, Dominika Sobolska en Amber De Tant kwamen in. De Tigers gaven zowel in de eerste (13-18), als de tweede set (16-18) een voorsprong uit handen en hielden in de derde set lang gelijke tred (22-22), maar konden uiteindelijk te weinig regelmaat in hun spel brengen.

Eerder won België met 3-1 van Turkije (FIVB-10), maar bleek ook China (FIVB-2) met 3-0 te sterk. Ons land eindigde op de vierde en laatste plaats in groep A en neemt het zaterdag in zijn eerste klassementswedstrijd om de plaatsen vijf tot acht op tegen Servië (FIVB-6), derde in groep B.

Het team van coach Gert vande Broek is voor het eerst aanwezig op het internationaal toernooi in Montreux, dat geldt als de meest prestigieuze niet-officiële competitie.