Geen Final Six voor Red Dragons

19/06/17 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:33

Na de 3-0 nederlaag die de Red Dragons zondag in Antwerpen leden tegen Frankrijk (FIVB-9), waren ze van enkele andere resultaten afhankelijk en die draaiden niet in hun voordeel uit.

Geen Final Six voor Red Dragons

© BELGA

Na acht van negen wedstrijden namen de belgen nog de vierde plaats in. Zondag werden ze in extremis voorbijgegaan door Canada (FIVB-8), dat met 3-1 won van Italië (FIVB-4), Rusland (FIVB-5), met 3-0 te sterk voor Iran (FIVB-7), en uiteindelijk ook door de Verenigde Staten (FIVB-2), die Polen (FIVB-2) met 3-1 versloegen. De Amerikanen eindigden net als de Belgen met vier gewonnen wedstrijden en veertien punten, maar hebben een beter setquotiënt (1,188 tegen 0,947) en nemen zo de zesde plaats in. De Verenigde Staten zijn ook wel nog niet zeker van hun plaats op de Final 6, die begin juli in het Braziliaanse Curitiba gespeeld wordt. Bulgarije (FIVB-16) kan de Amerikanen het laatste ticket nog afsnoepen met een zege in Argentinië (FIVB-6). België zakt in dat geval naar de achtste plaats in de eindstand.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!