Gebroeders Vandecaveye winnen BK-manche beachvolley in Menen

Ver Eecke doet het hier via de netrand. © MPM
Redactie KW

Lander en Louis Vandecaveye waren de beste op de BK-manche beachvolley in Menen.

Zaterdag wist thuisspeler Lars Maddens zich te plaatsen voor de finaledag, maar daar kon de Menenaar niet stunten. Ex-Menenspeler Lienert Cosemans kwalificeerde zich ook, maar moest op het Grand Slam beginnen met een forfaitnederlaag omdat zijn beachpartner Cgristiaens zich oversliep. Ze konden meteen ook een kruis maken over de volgende ronde.

Anshel Ver Eecke kwam met Tim Lemmens traag op toerental, maar in de kwartfinale lukte het dan wel aardig tegen de Vandecaveyes uit Bellegem. Toch moest Ver Eecke na een thriller het onderspit delven. Het werd 2-1 en 16-14 in het laatste spel. “Dit is balen, want ik had echt het gevoel dat we zouden winnen“, reageerde de aanvaller van Par-Ky. “Als er één toernooi is waarin ik wil uitblinken, dan is het dit wel in mijn achtertuin.”

De Vandecaveyes kenden in hun halve finale weinig problemen met Seppe en Jente De Keyser en kwamen in de eindstrijd uit tegen Urnaut (ex-Menen) en Douwen. In de eerste set werd het 18-21 voor Lander en Louis. In het tweede spel moesten ze 19 punten toestaan. Mooie toernooizege voor de broers.

Bij de dames won het duo Van den Vonder-Cools van de zusjes Ruysschaert na een spannende driesetter.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier