Freya Deleu over haar comeback bij B&W Lendelede: “Veel ritme nodig”

Freya Deleu stond anderhalf jaar geblesseerd aan de kant en is dan ook dolgelukkig dat ze opnieuw kan aantreden in wedstrijden. (Foto Bart) © VDB
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Een van de nieuwkomers dit seizoen bij B&W Lendelede in Liga A is de 19-jarige Freya Deleu. Deze voormalige jeugdinternational uit Kortrijk trekt bij Lendelede een streep onder anderhalf jaar blessureleed.

Freya Deleu is de jongere zus van Nikola, die eerder al bij de Heren B van Lendelede speelde. Zij volgde haar broer afgelopen zomer en maakte de overstap van Hermes Oostende in Liga A. Toch had Freya aan haar laatste seizoen aan de kust weinig plezier beleefd. Door twee zware kruisbandblessures speelde ze in het seizoen 2016-2017 geen enkele wedstrijd.

Revanchegevoelens

“Vorige maandag had ik mijn allerlaatste sessie bij de kinesist, nadat ik er anderhalf jaar drie à vier keer per week langs ging. Ein-de-lijk is de revalidatie voorbij”, klinkt het opgelucht bij Freya. “Ik kan het ontzettend goed vinden met de kinesisten, maar nu was het toch genoeg geweest. De eerste wedstrijd in Lendelede was voor mij dan ook een bijzonder moment. Ik speel heel graag volleybal en wil me graag bewijzen tegenover zij die zeiden dat ik beter zou stoppen. Zelf begon ik daardoor ook te twijfelen, maar nu ben ik heel blij dat ik me op het volleybal bleef richten.”

“Bovendien verliep de integratie bij mijn nieuwe club uitstekend, want hier lopen veel sociale mensen rond. Nu heb ik wel het gevoel dat ik nog veel ritme nodig heb. Zo spring ik bijvoorbeeld minder hoog dan vroeger. Aanvankelijk omdat ik wat schrik had, maar ook omdat ik het niet meer gewoon ben om veel te springen. Na een intensieve training voel ik dat dus wel, hoewel ik geen hinder meer ondervind.”

“Ik moet mezelf dus nog wat tijd geven om mijn oude niveau terug te halen, want nu kan ik dat niveau nog niet aanhouden. Toch voel ik progressie en dat stemt me wel tevreden.”

Voorlopig 1 op 12

Zoals verwacht is de competitiestart voor Lendelede niet simpel. Het team scoorde tot dusver 1 op 12 en kon afgelopen weekend niets rapen tegen Datovoc Tongeren (0-3). Er staan echter al twee nieuwe wedstrijden op het programma. Zondag speelt Black and White uit bij Richa Michelbeke, dat uitstekend startte met 10 op 12, en woensdag is er de bekerverplaatsing naar tweedeklasser Haasrode-Leuven.

“Persoonlijk vind ik het plezant om veel wedstrijden te spelen, maar door de vele kwaaltjes binnen de ploeg is dat misschien niet ideaal”, weet Freya. “Het wordt niet makkelijk tegen Michelbeke, maar anderzijds mag onze ploeg ook niet onderschat worden. Voor de match tegen Kieldrecht hoorde ik mensen zeggen dat het in een halfuurtje afgelopen zou zijn, maar we maakten het hen toch heel moeilijk. Dat gevoel lijkt ook nu te leven, maar zo slecht zijn wij zeker niet hoor. We trainen heel goed en beginnen meestal ook sterk aan de wedstrijd, maar gaan vooral in money time nog te vaak in de fout. Over de bekermatch werd er nu nog niet zoveel gesproken, maar het spreekt voor zich dat we ook daar voor winst willen gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier