Freya Aelbrecht stuwt Belgen naar zege in Montreux

De Yellow Tigers speelden, onder impuls van een sterke Freya Aelbrecht, de Turkse meisjes helemaal zoek. © AFP
Redactie KW

De Yellow Tigers hebben hun debuut in het prestigieuze Montreux Volley Masters niet gemist. Op de eerste dag klopten ze de sterke Turkse tegenstander dankzij Freya Aelbrecht als absolute uitblinkster en mvp van de wedstrijd. In de slotset speelden de Belgen de Turkse meisjes van het kastje naar de muur. Setstanden: 26-24, 16-25, 25-21 en 25-13.

Naast zijn ‘klassiekers’ startte coach Gert vande Broek aan de wedstrijd met Britt Herbots in de basis en Ilka Van de Vyver als spelverdeelster. Het werd een evenwichtige eerste set, waarin onze landgenoten een 18-21 achterstand konden omzetten in eerste setwinst.

Ondanks zes punten van Freya Aelbrecht maakten de Yellow Tigers iets te veel foutjes om op setwinst aanspraak te kunnen maken in de tweede set: 6-8, 8-16 en 11-21.

Maar in de derde set was er geen houden meer aan: na 12-12 sloegen onze landgenoten via topscoorster Freya Aelbrecht en een steeds sterker spelende Van Hecke de beslissende kloof en Laura Heyrman was goed voor het setpunt.

De Turkse vrouwen leken helemaal overdonderd door de sterke opslagreeksen van Van de Vyver en Heyrman, terwijl Aelbrecht en Herbots verder voor een groot verschil zorgden. Charlotte Leys uit Poperinge was de enige West-Vlaamse Tiger. De kapitein was goed voor vijf punten. Morgen krijgen de Yellow Tigers een dag rust.

In dezelfde poule won China met 3-0 van Brazilië. In de andere poule klopte Servië gastland Zwitserland met 3-0.

Speelden voor België: Aelbrecht 22, Van de Vyver 4, Herbots 9, Heyrman 9, Leys 5, Van Hecke 15, libero: Courtois. Kwamen in: Biebauw 1, Grobelna, Van Gestel 1, Ruysschaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier