Fien Callens trekt met jonge volleymeisjes naar EK-kwalificatie in Denemarken

Redactie KW

Bij de meisjes geboren in 1998/99 staat volleycoach Fien Callens uit Dentergem op de EK-kwalificatieronde in Brondby (Denemarken) met een nieuwe lichting speelsters, die ze echter allemaal al drie of vier jaar kent.

“Het is een combinatie van meisjes uit de Liga B-ploeg, die ik zelf coach, en de jongeren uit het Kieldrecht-project”, vertelt Fien Callens. “Voor die laatste meisjes werd het een uitdaging om op het juiste moment in conditie te zitten, terwijl ze tot 21 maart nog vervroegde examens hadden op school en tegelijkertijd met Kieldrecht in volle play-offs zitten. Wij hebben tien dagen om er één groep van te maken. We konden voor een stage naar Italië, maar door de terreuraanslagen moesten we uitwijken naar Duitsland. We wonnen er twee keer met 1-3 en hopen die positieve lijn te kunnen doortrekken. We gaan ervoor met een groep met veel individueel talent, maar het blijft natuurlijk een ploegsport.”

Graag eerste of tweede plaats

Dat ze op papier gediend werd door het lot wil Fien zeker niet met zo veel woorden gezegd hebben. “We ontsnappen weliswaar aan een reeks waarin toplanden als Italië of Duitsland zitten, maar de ploegen uit organiserend land Denemarken, Oostenrijk of Tsjechië bezitten minstens een niveau waarmee ze goed zouden mee kunnen in Liga B of zelfs onderaan Liga A. Ik reken echter wel op een eerste plaats, in het slechtste geval op een tweede plaats. Ik wil absoluut niet derde of vierde eindigen met deze groep, die toch tot meer in staat moet zijn,” weet een gemotiveerde Fien Callens.

De Belgische selectie: Charlotte Coppin, Lotte De Quick, Amber de Tant, Anna Valkenborg, Hanne Coppens, Elien Peeters, Silke Van Avermaet, Britt Herbots, Manon Stragier, Yasmine Vleminckx, Laure Flament, Lisa Van den Vonder.

Programma Belgen: 31 maart om 16.30 uur tegen Oostenrijk; 1 april om 19 uur tegen Denemarken en op 2 april om 17.30 uur tegen Tsjechië.

(MC – Foto a-MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier