Fandag van Red Dragons lokt 200 supporters naar Kortrijk

Redactie KW

In Sportcampus Lange Munte vond zaterdagnamiddag de derde fandag van de Red Dragons plaats, de nationale mannenploeg volleybal.

Er daagden zo’n 200 supporters op die de kans kregen om met hun favoriete spelers op de foto te gaan en op handtekeningen te jagen. Voor de handtekeningensessie konden de jongste fans ook kennismaken met Smashvolley. Dat is de vervanger van netbal op school en een variatie op het volleybal. Het is leuker, actiever en sportspecifieker dan netbal. De nadruk van SmashVolley ligt op de aanval, het meest spectaculaire onderdeel van het volleybal. Daarvoor tekenden zo’n 40 liefhebbers present.

Fandag van Red Dragons lokt 200 supporters naar Kortrijk

Geen West-Vlamingen

In de selectie van Dominque Baeyens zijn er momenteel geen West-Vlamingen. Stijn D’Hulst en Sander Depovere sluiten later weer aan bij de kern. Met Arno Van de Velde (Knack Roeselare) en Matthias Valkiers (Prefaxis Menen) telt de ploeg wel twee spelers die op West-Vlaamse loonlijst staan. De Red Dragons zijn dit weekend maar één keer te bewonderen deze zomer op Belgische zomer. Na hun oefenwedstrijden tegen Portugal dit weekend werken ze al hun andere matchen af in het buitenland. Op 13 juni zakken de Belgen af naar Sydney in Australië waar ze uitkomen in de wereldgroep van de World League.

Fandag van Red Dragons lokt 200 supporters naar Kortrijk
© VDB

(MPM – foto MPM/Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier