Europese campagne van Hermes Oostende eindigt in Bursa

Na de 0-3-thuisnederlaag heeft Hermes Oostende ook in Bursa met gelijkaardige cijfers de terugmatch van de kwartfinales verloren. © a-Bart
Redactie KW

In Bursa, iets ten zuiden van Istanbul, was Hermes Oostende heel dicht bij een setwinst. De groen-gelen kraakten echter vijf setballen en verloren met 3-0 van de winnaars van de vorige Challenge Cup.

Nadat Bursa BBSK in de achtste finales Charleroi zonder setverlies uitschakelden, hebben de Turken van Charlotte Leys in de kwartfinales Hermes Oostende met lege handen weggestuurd. Na de 0-3-thuisnederlaag heeft Hermes Oostende ook in Bursa met gelijkaardige cijfers de terugmatch van de kwartfinales verloren. De Turkse titelverdedigers van de Challenge Cup leken op weg om de West-Vlamingen te vermorzelen. De 7-1-opener in de initiële set sprak voor zich. Het werd snel 8-2, 16-6 en 20-8.

Geen schijn van kans

Hermes maakte geen schijn van kans. In set twee nam Bursa na 8-5 afstand over 13-8 en15-10 naar 22-10. Van zodra Bursa de noodzakelijke twee sets voor de kwalificatie had binnengerijfd, kregen hun bankzitters speelkansen.

Hermes sprintte na 2-5 en 7-8 via 11-14 naar 14-22. Na 20-24 verkwanselden de Oostendenaars echter vijf setballen waardoor ze de verdiende setwinst nog lieten ontfutselen. De Europese campagne van Hermes Oostende eindigde dus in de kwartfinales in Bursa.

De punten van Hermes Oostende: Lafeber 3, Coolman 7, Van Acker 2, Van Der Sichel 2, De Valkeneer 8, Bajde 2, Daniels 5, Crispyn -, De Winne -, Roels -, Van Den Berghe -, Huybens -.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier