Elckerlyc Zwevezele B mag titelfeest inzetten in vierde provinciale C

Redactie KW

Bij de dames in vierde provinciale C verloor Elckerlyc Zwevezele B op het veld van eerste achtervolger Ruvo Ruddervoorde B. Het jonge team had aan de 3-2-nederlaag echter genoeg om de titel te vieren.

Het is een droomseizoen voor de jonge damesploeg van Elckerlyc Zwevezele B in vierde provinciale C. Het team verloor dit seizoen nog geen enkele keer en vertrok met een indrukwekkende 56 op 57 richting eerste achtervolger Ruvo Ruddervoorde B.

Elckerlyc B hoefde amper twee sets te winnen om zeker te zijn van de titel, maar toch wou de coach niet te vroeg victorie kraaien. “We zijn maar kampioen als het mathematisch zeker is, het blijven jonge mensen bij wie overtuiging en onzekerheid dicht bij elkaar liggen”, bleef Paul ‘Polle’ Desmet voorzichtig in de lokale KW-edities.

De bescheidenheid bleek uiteindelijk niet volledig uit de lucht gegrepen. Ruvo B won de openingsset nipt met 25-23 en dus stond er plots een vraagteken achter het Zwevezeelse titelfeest. Maar de kampioen vocht terug en won vervolgens met 20-25 en 23-25 (na een 23-23-tussenstand), waardoor de titel een feit was. Na de ontlading won Ruvo set vier met 25-18 en de tiebreak met 15-10. “De wedstrijd op zich was niet zo goed, maar dat is snel vergeten als je de titel mag vieren”, aldus de Zwevezeelse voorzitter Eddy Vancauwenberghe.

(AD – foto GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier