Elckerlyc A staat voor twee confrontaties tegen Vlamvo Vlamertinge

Zoë De Backere: "Ik lig helemaal niet wakker van een transfer naar een 'grote ploeg'. Elckerlyc is een ploeg naar mijn hart." (Foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Binnenkort staan de leider in eerste provinciale Vlamvo Vlamertinge en de onmiddellijke achtervolger Elckerlyc Zwevezele twee keer tegenover elkaar. Zaterdag staat een spannend competitieduel op het programma en twee weken later betwisten beide ploegen de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Het worden ongetwijfeld heel spannende wedstrijden.

Zoë De Backere (16), die pas sinds dit jaar terug in Zwevezele speelt, kijkt reikhalzend uit naar beide confrontaties. “Vlamertinge is echt wel een heel goeie ploeg want ze verloren dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Wij zijn de laatste weken ook heel goed bezig want vorig weekend boekten we onze tiende overwinning op rij. Ik kan niet zo goed inschatten hoe de wedstrijden zullen verlopen maar dat het spannende duels zullen worden daar mag je zeker van zijn.”

Graag promoveren

Zoë weet dat ook het bestuur vol vertrouwen uitkijkt naar de confrontatie met de leider. ” Elckerlyc is een ambitieuze club. Als de kans zich voordoet, wil het bestuur ongetwijfeld de kans grijpen om te promoveren. Wellicht zal het niet meer lukken om kampioen te spelen maar via de interprovinciale eindronde is promotie nog steeds mogelijk. Ook de speelsters gaan ervoor maar we beseffen dat heel veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat geen enkele wedstrijd op voorhand gewonnen is.”

“Ik ken geen enkele ploeg waar de ambiance zo uniek is”

De jonge receptie-hoekspeelster meent te weten waarom de ploeg momenteel zo goed draait. “We zijn echt een heel wilskrachtig team. Iedereen vecht voor elkaar en we geven ons nooit gewonnen. Onze ploeg is ook heel uitgebalanceerd zodat de trainer elke wedstrijd verschillende opties heeft en steeds kan kiezen voor de speelsters die in de beste vorm verkeren.”

Kroegentocht

De sfeer onder de meisjes en de betrokkenheid van de supporters is blijkbaar fantastisch bij Elckerlyc. “Ik ken geen enkele ploeg waar de ambiance zo uniek is. Vooral de mama’s zijn heel nauw verbonden met het team. Onlangs nog werd een verjaardagsfeestje georganiseerd voor twee speelsters die 21 jaar werden. Ook de kroegentocht tijdens de carnavalsviering was onvergetelijk. Al deze zaken zorgen ervoor dat we een heel hechte groep vormen”, weet Zoë.

Niettegenstaande haar jeugdige leeftijd heeft Zoë al een vrij duidelijk beeld van haar sportieve ambities. “Ik wil me in de eerste plaats blijven amuseren wanneer ik speel. Uiteraard zou ik graag promoveren naar een hogere reeks maar dan liefst met Zwevezele. Ik lig helemaal niet wakker van een transfer naar een ‘grote ploeg’. Elckerlyc is een ploeg naar mijn hart.”

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier