EK Beachvolley U20: Belgische jongens winnen, meisjes onderuit

17/06/16 om 08:18 - Bijgewerkt om 10:20

Op de openingsdag van het EK beachvolleybal U20 in Antalya hebben de Belgische jongens Portugal makkelijk verslagen terwijl de meisjes in een heel spannende wedstrijd onderuit gingen tegen een Tsjechisch duo.

EK Beachvolley U20: Belgische jongens winnen, meisjes onderuit

Lars Maddens uit Menen en zijn kompaan Christophe Witvrouwen wonnen donderdag met 21-19 en 21-16 van Pedrosa/Guedes. Maddens heeft al ervaring op internationale tornooien, Witvrouwen maakt zijn debuut. Coach Wesley Torfs heeft de ambitie om de poulefase te overleven. Morgen staan wedstrijden tegen Oekraïne en Zwitserland op het programma.

In een wedstrijd van net geen vijftig minuten gingen Anke Van Dycke en Lotte Vandendriessche op het Turkse zand onderuit tegen een duo uit Tsjechië: 20-22 en 22-24. Van Dycke en Vandendriessche trainen al 3,5 jaar samen en speelden als duo het EK U18. Samen met coach Joppe Paulides mikken ze op de achtste finales in Antalya.

(OV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!