Einde verhaal voor VT Wervik Geluwe

Redactie KW

De fusieclub VT Wervik Geluwe is niet meer. Het gebrek aan vrijwilligers én spelers deed de volleyclub de das om.

Voor hun laatste wedstrijd uit hun nochtans prille geschiedenis mochten de jongens van coach Vancompernolle de korte verplaatsing maken naar de nummer twee uit de competitie Marke-Webis Wevelgem C. Wervik Geluwe was al zeker van een zesde plaats na een moeilijk seizoen met blessures en afwezigen.

In die laatste wedstrijd sleepten ze toch nog een mooi punt in de brand na een nipte 3-2-nederlaag. De toeschouwers waren talrijk opgekomen om afscheid te nemen van hun favoriete club. Alles verliep in een uitstekende ambiance en de oudgedienden Wim Libbrecht en Tom Claerhout mochten hun laatste volleybalkunstjes showen.

De meeste spelers van de eerste ploeg geven er nu de brui aan of gaan spelen bij Par-ky Menen in derde en in eerste provinciale. Het merendeel van de jeugdspelers zal ook onderdak vinden bij de buren uit Menen.

Ook voor de dames van VT Wervik Geluwe zit het korte clubavontuur erop. Na twee promoties en een degradatie eindigde hun verhaal zaterdagavond op bezoek bij Waregem. De damesploeg werd pas in 2013 opgericht en wordt 5 jaar later alweer opgedoekt.

Geen volleybal meer in Groot-Wervik. Nochtans een stad met een rijke volleybalgeschiedenis. Sinds de jaren ’60 waren Hermanas (dames) en Virovios (heren) begrippen in de sportwereld. Hermanas schopte het tot ereklasse en speelde Europees, terwijl Virovios tot in eerste nationale geraakte.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier