Eerste zege voor Jumpers Middelkerke, dat gelooft in het behoud

Jumpers Middelkerke
Redactie KW

Jumpers Middelkerke gelooft weer in het behoud. Zaterdag heerste een uitbundige feeststemming bij alle sympathisanten van Jumpers Middelkerke. Hun favoriete ploeg behaalde immers hun eerste overwinning van het seizoen. Tegen middenmoter Gidas Gits wonnen de kustdames verdiend met 3-2.

Voor speelster Xafia Faillie en assistent-coach Jurgen Faillie betekent deze overwinning wellicht het begin van de heropstanding. “We kenden ongelooflijk veel pech in het begin van het seizoen. We misten verschillende ervaren speelsters door zwangerschap en tot overmaat van ramp raakte onze spelverdeelster langdurig geblesseerd. Reken daarbij nog de vier punten die we om administratieve redenen verloren en iedereen zal moeten toegeven dat het niet echt mee zat voor ons team.”

De voorbije weken was het echter duidelijk dat het team van hoofdcoach Francisco Herrera op de goede weg was. “Je merkte aan alles dat de ploeg zich aan het herpakken was, want zelfs tegen de topploegen uit de reeks speelden we de laatste tijd goede wedstrijden. Zo speelden we enkele weken geleden tegen Hermes Oostende een heel verdienstelijke partij. We wonnen zelfs een set en de andere sets werden slechts nipt verloren”, vertelt Xafia enthousiast.

Niettegenstaande de ploeg momenteel een weinig benijdenswaardige plaats in de rangschikking bekleedt, gelooft vader Jurgen Faillie nog volop in het behoud. “We blijven positief en geloven er nog steeds in. Zolang het mathematisch mogelijk blijft, gaan we ervoor.”

Dochter Xafia ziet het ook nog helemaal zitten. “De rangschikking geeft een verkeerd beeld van de mogelijkheden van onze ploeg. Eigenlijk zouden we moeiteloos moeten kunnen meedraaien in tweede provinciale. Vooral het ontbreken van enkele ervaren speelsters heeft ervoor gezorgd dat we helemaal onderaan staan.”

De toekomst ziet er hoe dan ook rooskleurig uit voor het Middelkerkse volleyteam. “Zelfs als we zakken naar derde provinciale blijven alle belangrijke speelsters. We zijn een echte familiale club en net deze warme sfeer zorgt ervoor dat iedereen graag speelt voor de Jumpers. Ook beide trainers blijven volgend jaar en dat is echt goed nieuws, want ze vullen elkaar heel goed aan”, aldus Xafia.

Maar er valt nog meer goed nieuws te rapen bij de kleinste kustploeg. “We starten volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk met een tweede damesteam en ook onze jeugdwerking wordt fors uitgebreid. Hierdoor zullen ook onze jongste volleybalsters in competitieverband kunnen aantreden.”

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier