Eerste thuisnederlaag in competitie voor Knack Roeselare

Het was Asse-Lennik dat als eerste Belgische tegenstander kon komen winnen in Schiervelde in deze competitie. Tuerlinckx, Paulides en Tervaportti kregen wel rust en zagen de 2-3 op het bord verschijnen na 22-25, 25-21, 29-27, 19-25 en 14-16.

Asse-Lennik was de enige ploeg die Knack tot dusver een nederlaag wist aan te smeren in de play-offs. Roeselare, sinds de 2-3-zege van vorig weekend in Antwerpen al zeker van de eerste plaats en het bijhorende thuisvoordeel in de titelfinale, was dus gewaarschuwd.

Rousseaux opposite

Coach Rousseaux bracht net als in de laatste sets zaterdag in Antwerpen zijn jonge gasten tussen de lijnen. Van de Velde speelde de hele wedstrijd, terwijl Paulides rust kreeg. Tomas Rousseaux werd uitgespeeld als opposite, dus ook Tuerlinckx kwam niet in actie, net als spelverdeler Tervaportti, die vervangen werd door Stijn D’Hulst. Pieter Coolman, Ruben Van Hirtum, Pablo Guzman en libero Stijn Dejonckheere maakten de basis vol.

In een gelijkopgaande eerste set deed de gelegenheidsploeg van Knack het niet slecht, maar de landskampioen toonde iets te weinig agressiviteit om de set te winnen: 22-25, ondanks zeven opslagmissers bij de bezoekers.

Ook in set twee zou de thuisploeg het niet cadeau krijgen. Na de 9-9 ging het via 14-12 naar 20-17, wat de beslissende kloof bleek te zijn: 25-21. In de derde set gaven beide ploegen elkaar weinig ademruimte (7-5, 8-8, 15-14, 23-23). De eindspurt van Knack was het felst, maar toch had de thuisploeg vijf setbalen nodig om op voorsprong te komen : Ruben Van Hirtum blokte de 29-27 op de grond.

Ook in set vier twee aan elkaar gewaagde ploegen. Bij 17-20 sloeg Asse-Lennik een beslissende kloof, want ook Verhanneman, in de ploeg gekomen voor Van Hirtum, kon nieuw setverlies niet vermijden: 19-25.

Finale tegen Antwerpen of Maaseik

In de belle was het verschil nooit meer dan twee punten. Knack was dicht bij een nieuwe zege op 13-12, maar het was toch Lennik dat onder impuls van de Nederlander Andringa met de overwinning ging lopen (14-16), meteen de eerste thuisnederlaag in de competitie dit seizoen.

Ook Antwerpen (0-3 in Menen) en Maaseik (1-3 in Puurs) wonnen hun wedstrijden zodat de strijd om het tweede ticket voor de play-off-finale razend spannend blijft. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Antwerpen, dat zaterdag thuis tegen Asse-Lennik speelt, twee punten voorsprong op de Limburgers, die nog Menen ontvangen. Asse-Lennik is na deze negende speeldag ondanks de zege tegen Roeselare uitgeteld. Knack speelt zaterdag zelf in en tegen Puurs. De eerste wedstrijd van de play-off-finale wordt op woensdag 23 april gespeeld in Schiervelde.