Duitsland opnieuw te sterk voor Yellow Tigers

Ook in de tweede oefenwedstrijd tegen Duitsland als voorbereiding op het WK in Italië moesten de Yellow Tigers zich neerleggen bij het overwicht van de Duitse vrouwen in Paderborn. Het werd 3-0. De Brugse Els Vandesteene startte aan de partij.

In de eerste set namen de Duitsen een blitzstart (4-0) en diepten hun voorsprong met opslagdruk en sterk aanvalsspel verder uit naar 19-13 en bij een Belgische outbal bij de opslag was de eerste setwinst voor de thuisploeg een feit.

Ook in de tweede set had de Belgische receptie problemen bij de sterke Duitse opslagen: 8-5 en zelfs 19-10. Pas in de derde set kwamen de Yellow Tigers in de wedstrijd, wanneer Frauke Dirickx met sneller spel kon uitpakken (3-5), maar dat niveau konden ze niet de ganse set aanhouden. Alleen in de bijkomende vierde set werd nog winst gepakt (24-26), toen beide coaches iedereen speelgelegenheid gunden.

Startten bij België: Dirickx, Van Hecke, Heyrman, Aelbrecht, Vandesteene, Rousseaux, libero Courtois.

Setstanden: 25-19, 25-15, 25-20