Dries Wittebolle traint volgend seizoen Optima Lendelede Dames A

DriesWittebolle toen hij nog trainer was bij Hermes Oostende. (Foto KVDP) © DriesWittebolle toen hij nog trainer was bij Hermes Oostende. (Foto KVDP)
Redactie KW

Dries Wittebolle wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van VT Optima Lendelede Dames A. De ploeg doet er momenteel alles aan om onder leiding van interimaris Johan Lozie het behoud in eerste divisie te verzekeren.

Johan Lozie kwam enkele weken geleden Rudy Overbergh vervangen. Die hield de eer aan zichzelf toen hij hoorde dat de club volgend jaar met een andere coach zou verder gaan. Onder Lozie verloor men wel pijnlijk de derby bij Bissegem, maar ondertussen sprokkelde men al de nodige punten en hoopt men op weg te zijn naar het behoud in eerste divisie. Het jaar voordien was het eerste Lendeleedse damesteam met Rudy Overbergh kampioen gespeeld in tweede divisie nadat de ploeg al haar wedstrijd had gewonnen.

Voor volgend seizoen wil men het team verder uitbouwen en met Dries Wittebolle heeft met een trainer met naam en faam aangetrokken. Dit jaar fungeerde hij vooral als scout voor Tievolley Tielt, maar daarvoor had hij Hermes Oostende onder zijn hoede in de Liga A. Met dat team gooide hij hoge ogen en dwong zelfs Europees volleybal af.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier